vineri , februarie 23 2024

Case lemn

Case lemn

Lemnul este un mateial foarte indragit de multe persoane, acesta avand numeroase avantaje. Find folosit inca din vremuri preistorice, lemnul a fost si inca mai este un material apreciat. Multe persoane prefera sa-si construiasca case lemn, acestea bucurandu-se de beneficiile aduse de un astfel de material.

Principalele avantaje ale unei case lemn

case lemnO casa din lemn va fi construita intr-o perioada scurta de timp. Daca aveti in plan construirea unei case de 55-60 de mp, atunci aflati ca aceasta casa se poate construi in numai cateva zile. Veti vedea ca nu veti avea probleme in ridicarea unei astfel de case. Tot ce veti avea nevoie va fi o echipa de 20-25 de persoane.

Casa din lemn este mai calduroasa. Avand in vedere ca lemnul are performante termice bune, o astfel de locuinta va mentine foarte bine caldura. Mai trebuie sa stiti ca o casa construita din lemn va salva si mult spatiu. Peretii unei astfel de case lemn sunt de doua ori mai subtiri decat cei realizati din BCA sau caramida. Veti constata ca o astfel de casa va fi mai spatioasa si cu o rezistenta in cazul unui cutremur, mult mai sporita. Acest fapt este posibil datorita faptului ca undele seismice sunt preluate de lemn foarte usor. Astfel, o casa din lemn va rezista fara probleme la un cutremur de pana la 8 grade pe scara Richter.

Dezavantajele unei case din lemn

Casele din lemn nu au o durata de viata mai lunga decat cele pe alte structuri. Daca sunt intretinute, durata de viata a unei astfel de case se poate prelungi semnificativ. De asemenea, aceste case nu sunt atat de bine izolate fonic. Cu toate acestea, o casa din lemn va putea fi izolata fonic bine folosind panouri din lemn. Se mai poate izola chiar si adaugand doua straturi de vata minerala intre pereti.

Close