marți , iulie 23 2024

Ecografie Oculo Orbitala

Ce este o ecografie oculo orbitala?

O ecografie oculo orbitala este o metoda de examinare a ochilor si a orbitei. Este o procedura care foloseste unde sonore de inalta frecventa pentru a masura si a produce imagini detaliate ale ochiului si orbitei oculare (priva din craniu care tine ochiul).

Acest test ofera o vedere mult mai detaliata a interiorului ochiului decat un examen oftalmologic de rutina. Un tehnician sau un oftalmolog (un medic specializat in diagnosticarea si tratarea afectiunilor si bolilor oculare) efectueaza de obicei procedura intr-un cabinet privat, intr-un centru de imagistica ambulatoriu sau spital.

Ecografie Oculo OrbitalaMai multe detalii cu privire la acest tip de examinare medicala aveti posibilitatea de a descoperi citind articolul pana la final. Veti afla cine si de ce are nevoie de o astfel de procedura, daca exista riscuri si multe alte informatii interesante.

De ce am nevoie de o oculo orbitala?

Medicul dumneavoastra oftalmolog poate comanda studii oftalmologice daca intampinati probleme inexplicabile la nivelul ochilor. Va poate cere sa urmati o oculo orbitala si daca ati suferit recent o ranire sau o trauma in zona ochilor.

Aceasta procedura este utila in identificarea problemelor cu ochii, precum si in diagnosticarea bolilor oculare. Unele dintre problemele pe care testul le poate ajuta la identificarea includ:

  • tumori sau neoplasme care implica ochiul.
  • substante straine.
  • dezlipirea retinei.

O ecografie oculo orbitala se poate efectua de asemenea si cu scopul de a diagnostica sau de a monitoriza:

  • glaucomul (o boala progresiva care poate duce la pierderea vederii).
  • cataracta (zone intunecate ale cristalinului).
  • implanturi de lentile (lentile de plastic implantate in ochi dupa indepartarea cristalinului natural, de obicei din cauza cataractei).

De asemenea, medicul dumneavoastra poate utiliza aceasta procedura pentru a masura grosimea si extinderea unei tumori canceroase si pentru a determina optiunile de tratament.

Pregatirea pentru ecografia oculo orbitala

Probabil va faceti griji in ceea ce priveste pregatirea pentru o astfel de examinare oftalmologica. Ei bine, o astfel de ecografie nu necesita o pregatire specifica. Nici un fel de disconfort si nici durerea nu este asociata cu procedura. Picaturile anestezice vor fi folosite pentru a va amorti ochiul si pentru a minimiza disconfortul.

Pupilele dvs. nu vor fi dilatate, dar vederea poate fi temporar incetosata in timpul testului. Ar trebui sa puteti conduce la 30 de minute dupa procedura, desi s-ar putea sa va simtiti mai confortabil sa aranjati ca altcineva sa conduca.

In mod normal, medicul oftalmolog trebuie sa va sfatuiasca sa nu va frecati ochii pana cand anestezicul nu a disparut complet. Asta pentru a va proteja de a va zgaria corneea fara sa stiti.

Cum functioneaza procedura?

Exista doua parti pentru un ochi si o scanare de orbita. Ecografia A-scan ia masuratori ale ochiului dumneavoastra. B-scan-ul permite medicului sa vada structurile din spatele ochiului. Procedura combinata (scanare A si B) va dura intre 15 si 30 de minute.

A-scan-ul masoara ochiul. Acest lucru ajuta la determinarea implantului corect de lentila pentru operatia de cataracta. O scanare A poate fi efectuata si in timp ce sunteti intins. In acest caz, o cana plina cu lichid este plasata pe suprafata ochiului in timp ce este scanata.

B-scan-ul ajuta medicul sa vada spatiul din spatele ochiului. Cataracta si alte afectiuni fac dificila vederea din spate a ochiului. B-scanul ajuta, de asemenea, la diagnosticarea tumorilor, a dezlipirii retinei si a altor afectiuni.

Check Also

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Alege Un Cabinet Dentar Brasov De Incredere! Alegeti mereu un Cabinet Dentar Brasov cat mai …

Close