marți , iulie 23 2024

Biserica Fortificata

Care este cea mai cunoscuta biserica fortificata din Romania?

Pentru persoanele care isi doresc sa viziteze o biserica fortificata in Romania avem vesti bune. Exista multe biserici fortificate pe teritoriul tarii noastre, astfel ca au la dispozitie mai multe optiuni.

Cei care se afla in aceasta situatie, probabil cauta informatii in mediul online. Doresc sa afle si ce mai pot vizita in apropierea bisericilor respective. Doresc de asemenea sa cunoasca si distanta dintre locuinta si biserica respectiva.

In acest articol enumeram unele dintre bisericile fortificate din Romania. Spunem ca enumeram unele astfel de biserici deoarece exista mai multe. Sa vedem asadar unde se afla aceste biserici pe teritoriul tarii noastre.

Biserica fortificata in Romania

Exista multe optiuni dupa cum va spuneam atunci cand vine vorba despre astfel de biserici. In mod evident, biserica fortificata Prejmer este cea mai cunoscuta de pe teritoriul Romaniei. Aceasta a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO inca din anul 1999, si este de asemenea inclusa in faimosul Ghid Verde Michelin. Nu exista o alta destinatie in Romania care sa aiba 3 stele Michelin, cum are aceasta biserica.

Biserica FortificataDespre biserica de la Prejmer mai putem mentiona faptul ca a fost construita inca de pe vremea Cavalerilor Teutoni. De fapt, acestia au pus bazele construirii bisericii in anul 1218, insa nu au reusit sa o finalizeze. Biserica a fost construita in final de catre cistercieni.

Exista de asemenea si in Darjiu o biserica fortificata (Judetul Harghita). Aceasta a fost construita in stilul gotic intre secolele al XIV-lea si al XV-lea. De asemenea, tot din anul 1999 face parte din Patrimoniul UNESCO. Forma bisericii este dreptunghiulara iar inaltimea acesteia in medie este de 15 metri.

Cei care aleg sa viziteze aceasta biserica au posibilitatea de a vedea pe peretii bisericii diverse picturi murale. In interiorul curtii poate fi vazut chiar si un muzeu.

Biserica de la Saschiz din judetul Mures este de asemenea una dintre bisericile fortificate renumite din tara. Aceasta a fost construita in onoarea Regelui Stefan I al Ungariei in secolul al XIII-lea. De mentionat este faptul ca si aceasta biserica fortificata din Transilvania face parte din Patrimoniul UNESCO.

In fiecare an vin multi turisti la Saschiz pentru a vizita biserica. Printre acestia s-a numarat la un anumit moment dat chiar si Printul Charles. Acesta a vizitat de mai multe ori biserica de la Saschiz care are interiorul simplu, desi in trecut a fost ornat cu diverse picturi florale. Turnul cu ceas reprezinta una dintre atractiile acestei biserici, si se aseamana foarte mult cu cel din Sighisoara.

Alte biserici fortificate din Romania

Cu siguranta exista si alte optiuni pentru cei care doresc sa viziteze o biserica fortificata in Romania. La Viscri (Judetul Brasov) de exemplu poate fi vizitata o alta astfel de biserica. Se poate efectua o vizita in acest sens si in Valea Viilor din judetul Sibiu. Si aceasta biserica, la fel ca si cea de la Viscri se afla in Patrimoniul UNESCO.

Biserica fortificata de la Valea Viilor a fost construita in stilul gotic, in secolul al XV-lea. A fost insa modificata si reconditionata odata cu trecerea anilor.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca exista multe optiuni pentru persoanele doritoare sa viziteze o biserica de acest fel. In functie de locatia in care va aflati, aveti posibilitatea de a va orienta spre o biserica fortificata.

Close