marți , iulie 23 2024

Asfalt

Ar trebui sa optez pentru asfalt in curte?

Stiati ca in timp ce unii prefera pavajul, exista persoane care se intreaba daca merita sa otpeze pentru asfalt in curte? Exista persoane pentru care asfaltul este cu adevarat fascinant, si doresc sa aiba curtile asfaltate.

In acest articol puteti descoperi si ce este asfaltul dar si de ce ar trebui sa optati pentru acesta in curtea dvs. Cu siguranta, toate informatiile de mai jos sunt foarte utile si interesante, deci in urmatoarele doua – trei minute ar trebui sa ramaneti alaturi de noi.

Asfalt: Ce este si ce contine?

Asfaltul este asadar un amestec de agregate, liant si umplutura. Este folosit in mod special pentru construirea si intretinerea drumurilor, zonelor de parcare, cailor ferate, porturi, piste de aeroport, piste pentru biciclete, trotuare. Este de asemenea preferat de multe ori si in zonele de joaca pentru copii si in zonele de sport din aer liber.

AsfaltAgregatele utilizate pentru obtinerea asfaltului pot fi piatra zdrobita, nisip, pietris sau zgura. In prezent, unii producatori de asfalt folosesc anumite deseuri si produse secundare, cum ar fi resturile de constructii si demolari, ca agregate.

Utilizarea acestora este benefica pentru ca ajuta la cresterea durabilitatii asfaltului. Pentru a lega agregatele intr-un amestec coeziv se foloseste un liant, iar bitumul este folosit in majoritatea cazurilor.

Trebuie insa mentionat faptul ca in clipa de fata, exista in curs de dezvoltare o serie de lianti pe baza bio. Este evident ca se doreste folosirea acestora cu scopul de a minimiza impactul drumurilor asupra mediului.

Dupa cum am mentionat in introducere, exista persoane care doresc sa isi asfalteze curtile. Este insa oare o idee buna? Vom discuta in randurile de mai jos despre aceasta idee.

Este benefica asfaltarea curtilor?

Majoritatea celor care doresc sa opteze pentru asfalt in curte, cauta sa afle cele mai importante avantaje de care ar putea avea parte. Acest articol face cunoscute unele dintre aceste avantaje, in continuare.

1. Durabilitatea asfaltului

Asfaltul este un material durabil, care poate avea o rezistenta de cateva zeci de ani, chiar si in cazul in care exista conditii meteorologice extreme. In cazul in care este instalat in mod corespunzator si este intretinut ireprosabil, asfaltul face fata asteptarilor dvs. fara a necesita reparatii majore.

2. Aspect estetic

Unul dintre cele mai importante avantaje ale asfaltului este reprezentat de aspectul estetic pe care acesta il ofera. Alegerea unui asfalt cu textura sau culoare poate fi cea mai buna solutie pentru a adauga un strop de culoare, un accent al designului pentru curtea dvs.

Doar imaginati-va cat de frumos arata o curte cu gard nou, cu porti noi, cu casa recent renovata si asfalt proaspat turnat. Veti obtine o curte cu adevarat uimitoare. In plus, nu vor mai creste buruienile precum printre dalele de pavaj, si stim cu totii ca buruienile sunt inestetice.

3. Usurinta in ceea ce priveste intretinerea

In comparatie cu alte tipuri de suprafete pentru curte cum ar fi gazonul, pavajul sau betonul amprentat, asfaltul de exemplu, necesita putina intretinere.

Pentru a-l mentine in permanenta in cele mai bune conditii, este recomandata doar curatarea periodica a acestuia si umplerea oricaror gauri sau crapaturi care apar in timp.

4. Asfaltul imbunatateste accesul auto

Se stie faptul ca un drum asfaltat ofera suprafata neteda si uniforma de care aveti nevoie, pentru a va deplasa masina in curte.

Acest lucru poate fi cu adevarat util, mai ales in timpul iernii, si mai ales daca aveti de urcat sau de coborat o panta la intrarea si la iesirea din curte pentru a avea acces la strada.

5. Poate creste valoarea proprietatii

Cand vine vorba despre cresterea valorii proprietatii, fiecare detaliu conteaza. O curte asfaltata poate fi un avantaj daca doriti sa vindeti casa in viitor. O astfel de curte poate fi mai atractiva decat una care nu are pavaj, asfalt sau gazon.

Concluzie

Asfaltul reprezinta cea mai buna solutie pentru construirea drumurilor, a strazilor sau a parcarilor printre altele. Cu toate acestea, daca doriti o curte frumoasa si care sa aiba si alte beneficii, puteti opta pentru asfalt in curte.

Check Also

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

Este recomandat sa ma orientez spre ferestre termopan Brasov? Atat cand vine vorba de renovarea …

Close